Onze referenties

De Glazen Zaal

Rijke historie, moderne mogelijkheden

In hartje Den Haag ligt een unieke locatie. Daar waar de hoge sociale standing van de Portugese Joden uit de 18 e eeuw wordt weerspiegeld in hypermodern transparant glas. Het is De Glazen Zaal, gesitueerd tussen de voormalige Portugese Synagoge en een statig grachtenpand aan de Prinsessegracht.

Bouwen in dit deel van Den Haag was in de 18 e eeuw alleen voorbehouden aan diegenen, die goede banden met de adel en het koningshuis hadden. Daniel Marot, een van de beroemdste bouwmeesters van die tijd, kreeg opdracht tot de bouw van de Portugese Synagoge. Nog steeds ademt dit deel van Den Haag iets van die exclusieve sfeer van weleer.

Klik hier voor meer informatie

Inter Amicos

Buurt- en speeltuinvereniging

Inter Amicos is als speeltuinvereniging al meer dan 60 jaar een begrip in de Bomenbuurt van Rijswijk.

Door de jaren heen heeft de vereniging haar activiteiten uitgebreid met activiteiten voor diegenen die het spelen in de speeltuin zijn ontgroeid maar wel bij Inter Amicos een plekje hebben gevonden om samen activiteiten in clubverband te ontplooien.

Naast een mooie groep vrijwilligers die de vereniging draaiende houden met allerlei hand- en spandiensten zijn er ook nu nog verschillende clubjes actief. Biljarten op maandagavond en dinsdagmiddag en klaverjassen op de donderdagavond zijn daar goede voorbeelden van.

Klik hier voor meer informatie